Yhteystiedot

Baku Backman
Hilparipolku 3 A 4
00940 Helsinki
+358 40 593 5174
baku.backman
@ivmglobal.net

Uusimmat kuvat

Kiralle ensimmäinen SERT

Sunnuntai 13.1.2019 klo 20:31 - Baku

Tänään Lahden ryhmänäyttelyssä omat kasvattini (koira sekä handleri) esiintyivät taas hienosti. Tyttäreni Jasminin handlauksessa 10 kk aprikoosi keskikokoinen villakoiranarttu "Kira" Littlefun's Kleopatra sai ensimmäisen sertinsä (SERT/CAC) ja oli myös rodun paras (ROP/BOB). ♥️🐾🐾😍

kira_rop_lahti.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Muutto

Perjantai 11.1.2019 klo 1:42 - Baku

Tämä kevät ollaankin sitten ilman pentuja, sillä parin viikon kuluttua on edessä muutto Vantaalle Rajakylään. Paluu siis kehä kolmosen sisäpuolelle. On nämä minun muuttopäätökset aina niin nopeita, että tulee monille yllätyksenä. Mutta vaihtelu virkistää. :) Kevät ja kesä siis keskitytään näyttelyharrastukseen ja kerätään voimia syksyn pentueen hoitoon. Jos vaikka kerkeäisi kesällä jopa lomailla Alanyan auringon allakin muutaman vuoden tauon jälkeen.

Kommentoi kirjoitusta.

Makoisaa loppuvuotta ja menestystä vuodelle 2019

Maanantai 24.12.2018 klo 21:33 - Baku

Littlefun's kennelin omistajat ja koirat kiittävät kuluneesta vuodesta ja toivottavat kaikille erittäin menestyksekästä vuotta 2019. Viimeinen joulu tässä osoitteessa, vuoden alussa on muuttopuuhat edessä. Kunhan uusi osoite on selvillä niin ilmoitan sen kotisivulla.

joulu2018.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Näyttelyviikonloppu takana

Tiistai 18.12.2018 klo 18:32 - Baku

Viime viikonloppuna oli Helsingin Messukeskuksessa vuoden suurimmat näyttelyt. Oma kasvattini, uusin perheenjäseneni, aprikoosi keskikokoinen villakoiranarttu "Kira" Littlefun's Kleopatra oli ensimmäistä kertaa oikeassa näyttelyssä heti 9 kk täytettyään. Lauantaina Kira voitti hienosti junioriluokan ja sai siten ensimmäisen tittelinsä Helsinki Junior Winner 2018 (HeJW-18).  Tuloksena oli hienosti ERI, JUK1, SA, PN3, VASERT. Kiitos Jasmin-handlerille. Sunnuntaina seitsemän ja puoli vuotta vanha (siis melkein veteraani-ikäinen) punainen kääpiövillakoiranarttumme "Nana" Littlefun's Gold Dream teki paluun näyttelykehiin kolmen ja puolen vuoden tauon jälkeen. Ja hienostihan se meni Jasminin handlauksessa. Tuloksena ERI, VAK3, SA.

Nanan arvostelu (16.12.2018, tuomari Jevne Frode/Norway): Well balanced female of excellent type & over all impression. Nice head & expression. Nice neck & topline. Well set tail. Strong body & bone. Nice coat & colour. Good presentation. Well angulated. Moves very soundly & balanced. Sweet temperament. Well presented.

Kiran arvostelu (15.12.2018, tuomari Stockmari Harto): Erittäin narttumainen kokonaisuus, jolla kauniit mittasuhteet. Hyvin kehittynyt runko. Eturinnan tulee vielä täyttyä. Hyvä hännänkiinnitys. Hyvä väri. Liikkuu ja kantaa itsensä kauniisti.

nana_messari.JPGkira_messari.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Lockille monta uutta titteliä

Torstai 22.11.2018 klo 2:00 - Baku

Kasvattimme "Locki" Littlefun's Fantastic Four (emä: "Nana" Littlefun's Gold Dream, isä: "Rocky" Geppetto's Remy Martin) eli Hanin sisko, joka asuu Ruotsissa, oli viime viikonloppuna Norjassa näyttelyreissulla omistajansa Linan kanssa. Kyseessä oli kansainvälinen iso näyttely, jossa jaettiin myös Norjan Voittaja titteleitä. Norjassa kaikki värit kilpailevat yhdessä eli Locki kisaili siis myös mm. mustia vastaan. Locki voitti hienosti kaikki vastuksensa ja oli siten rodun paras (ROP/BOB) ja sai sertin (SERT/CAC) ja kansainvälisen sertin (CACIB). Lockista tuli siis Norjan muotovalio (NO MVA) sekä sai tittelin Norjan voittaja 2018 (Norsk Vinner 2018). Lockista tuli samalla myös kansainvälinen valio (C.I.B) ja ilmeisesti myös Pohjoismainen valio (POHJ MVA/NORD CH). Kiva näyttely siis, kun tuloksena oli neljä uutta titteliä. Aiemminhan Locki on jo Suomen muotovalio (FI MVA), Tanskan muotovalio (DK MVA) sekä Latvian muotovalio (LV MVA). Locki on siis menestynein kasvattimme. :)

locki_norja.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

NORD-Jyväskylä 10.11.2018

Sunnuntai 11.11.2018 klo 10:04 - Baku

Kiran ensiesiintyminen isossa oikeassa näyttelyssä, kylläkin vielä pentuluokassa, oli eilen NORD-Jyväskylä näyttelyssä. Handlerina oli Jasmin. Ja hyvinhän se taas sujui, tuloksena KP ja ROP-pentu. Arvostelukin oli kivaa luettavaa. Olen niin onnellinen ja ylpeä kun minulla on noin hieno oma kullannuppu Kira ja sillä yhtä upea handleri. Molemmat omia kasvatteja. :)  Tästä on hyvä jatkaa joulukuussa isoihin näyttelyihin junioriluokassa.

kira_nordjkl.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Lahden pentunäyttely

Sunnuntai 21.10.2018 klo 21:21 - Baku

Tänään oltiin Soranan (=Ressun omistaja) kanssa Lahden pentunäyttelyssä. Mukana olivat aprikoosit keskikokoiset sisarukset Kira ja Ressu, jotka täyttivät tänään 8 kk. Saatiin taas hyvää treeniä kaikista häiriötekijöistä, sillä näyttelyhalli oli tupaten täynnä. Juuri ennen kehään menoa Kira vielä säikähti lastenrattaiden vieressä kieriskeleviä pieniä lapsia, joten oli hieman haastetta saada häntä takaisin ylös. Muutenkin sisarukset olivat hieman levottomalla tuulella, joten kävely oli välillä hyppelyä tai jopa tanssia. :) Hienot arvostelut saatiin kuitenkin molemmille. Lisää treeniä vaan niin uskaltaa mennä sitten juniorikehään joulukuussa. Kira sai kuitenkin KP:n (kunniapalkinto) ja voitti luokkansa sekä oli paras narttu. Paras uros kuitenkin vei lopulta voiton, joten Kira oli VSP. Kiitos Soranalle ROP-VSP-kuvasta.

kira_vsp_lahti.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Hanin pennut valmiina luovutukseen

Perjantai 12.10.2018 klo 19:45 - Baku

Tänään oli Hanin pennuilla luovutuspesu&trimmaus. Ja sitten tietysti myös kunnon kuvaussessio. Saatiin otettua jopa kuva neljästä sukupolvestakin: Sisi, Nana, Hani, pennut. Kuvia kuva-albumissa. Tänään muutti samalla ensimmäinen pentu jo uuteen kotiinsa, kun Maija kävi hakemassa Islan Helsinkiin. Kiitos Maijalle myös kun autoit Jasminia pentujen trimmauksessa. Huomenna on Ainon ja Oskun vuoro muuttaa Jyväskylään. Kuvassa onnellinen kasvattaja Jasmin pentujen kanssa. Tämä on ensimmäinen pentue, jossa  rekisterikirjoissa kasvattajan nimenä on myös Jasminin nimi.

jassu_pennut.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Hanin pennut 5 viikkoa

Tiistai 25.9.2018 klo 13:26 - Baku

Hanin pentujen painot 5 viikon ikäisenä (suluissa syntymäpaino ja tuleva kotipaikka):
punainen narttu 1220 g (162) (sijoitukseen Jyväskylään)
aprikoosi narttu 1050 g (145) (Helsinkiin)
uros 1185 g (193) (Jyväskylän Vaajakoskelle)

Pentujen luona kävi vierailulla Jasminin ensimmäinen kummilapsi, jonka syntymän laskettu aika oli samana päivänä kuin pentujen. Kummipoika syntyi kuitenkin pari viikkoa myöhemmin kuin pennut. Jasminin kummipojasta kuulemma tulee kennelimme juniorhandler. :) Kuvassa sijoitukseen menevä punainen narttupentu hellässä hoivassa. Lisää kuvia kuva-albumissa.

vauva_ja_pentu.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Malmin pentunäyttely

Lauantai 15.9.2018 klo 18:10 - Baku

Tänään olimme isolla porukalla Malmilla pentunäyttelyssä Taran ja Vidan puolen vuoden ikäisten pentujen kanssa; kaikki viisi pentua ja 12 henkeä. Kiitos kaikille mukana olleille kivasta päivästä.

Tuomarina Veli-Pekka Kumpumäki

Kasvattajaryhmän arviointi: Mukava ryhmä iloisia oikeat asenteet omaavia pentuja. Vielä kaipaavat rintakehää ja paremmat etuosat, osa myös lisää harjoitusta käsittelyyn pöydällä. Oikein kiva ryhmä liikkuessa. Hyvät turkit. KP, ROP-kasvattaja
(Kasvattajan lisäkommentti: vain Kira on käynyt treenaamassa, urokset olivat ensikertalaisia)

Kiran arviointi: Ikäisekseen erinomaisesti kehittynyt, tanakkarunkoinen, luustoltaan riittävä narttupentu, jolla hyvä tasapaino, hyväilmeinen sopivan pitkä pää. Riittävä eturinta, hyvä ylälinja ja hännänkiinnitys. Hyvänlaatuinen karvapeite tulossa. Hyvä väri. Iloiset hyvät liikkeet. KP ja kakkonen.

Pari pokaalia ja pyyhe kotiintuomisina siis. Ja Ressukin sai ensimmäisen pokaalin, koska sai KP:n ja oli uroksista kakkonen.

Kira ja Ressu kävivät myös parikilpailussa Jasminin ohjauksessa. Nämä kaksi pentua jatkavat myös näyttelyuraansa myöhemmin ihan oikeissa näyttelyissä. Muut urokset jatkavat kotikoirina muita harrastuksia, mm. toko, rallytoko, agility. Tästä on hyvä jatkaa.

IMG_6922.JPG

1 kommentti .

Hanin pennut 3 viikkoa

Keskiviikko 12.9.2018 klo 18:34 - Baku

Pentuaitauksessa kaikki hyvin, vielä tosi rauhallista, pennut nukkuvat suurimman osan ajasta. Kaikki pennut syövät hyvin kiinteää ruokaa ja Hanilla riittää hyvin maitoa. Kulmahampaista osa on jo puhjennut. Painotkin ovat tosi lähellä toisiaan. Kuvia löytyy kuva-albumista.

Painot kolmen viikon iässä:
punainen narttu 839 g (162)
aprikoosi narttu 780 g (145)
uros 838 g (193)

perhe3vkoa.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Hanin pennut jo 2 viikkoa

Keskiviikko 5.9.2018 klo 10:23 - Baku

Hanin pennut täyttivät maanantaina jo kaksi viikkoa. Pennuilla on jo silmät auenneet ja kovasti harjoittelevat kävelyä. Jasmin laittaa instagramiin (@thebackmanpoodles) kuvia.

Painot 2-viikkoisena:
tumma narttu 538 g (162)
vaalea narttu 531 g (145)
uros 620 g (193)

hani_pennut_2vko.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Hanin pennut viikon ikäisiä

Maanantai 27.8.2018 klo 21:29 - Baku

Hani hoitelee pentuja hienosti. Ei kuulu pahemmin ääniä pentukopasta, sillä pennuille riittää maitoa tosi hyvin, joten ne nukkuvat hiljaa suurimman osan ajasta. Pennut ovat jo tuplanneet syntymäpainonsa. Nartuille on jo päätetty tulevat kodit, mutta urospennun osalta on vielä perheiden haastattelut kesken. Punainen narttu menee sijoitukseen Jyväskylään Jennalle ja Roopelle. Heillä on jo ennestään musta keskikokoinen kasvattimme Reino. Aprikoosi narttu menee Helsinkiin Maijalle ja Joonalle. Maija oli synnytyksessä mukana, sillä hän opiskelee eläinlääkäriksi. Narttujen kaikki tulevat omistajat ovat lähtöisin Savonlinnasta, synnyinkaupungistani siis. :) Lisää kuvia kuva-albumissa.

Pentujen painot viikon ikäisenä:
punainen narttu 338 g (synt. 162)
aprikoosi narttu 317 g (synt. 145)
punainen uros 373 g (synt. 193)

trio1vk.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Päivän tapahtumat

Lauantai 25.8.2018 klo 13:39 - Baku

Tänään oli Bakun vuoro vahtia pentuja, jotta Jasmin pääsi hieman raittiiseen ilmaan. Jasmin vei Kiran Orimattilan pentunäyttelyyn. Tämä oli Kiran toinen pentunäyttely. Tässä välissä Baku-mami kävi Kiran kanssa parissa MatchShowssa Helsingissä harjoittelemassa. Oulunkylän Mätsärissä Kira saikin hienot palkinnot ollen punaisten nauhojen nelonen (yhteensä 40 pikkupentua). Harjoittelu tuotti siis tulosta, sillä tänään Orimattilan pentunäyttelyssä Kira sai taas ruusukkeita ja pokaalin. Kira sai kunniapalkinnon (KP) ja oli rodun paras (ROP). Tästä on hyvä jatkaa muutaman viikon kuluttua neljän veljen kanssa samaan pentunäytttelyyn Malmille. Pitäähän ainoan nartun hieman harjoitella ennen kun menee veljien kanssa kehään. :)

Tänään oli myös Riihimäellä Nord-näyttely. Kasvattimme Milo (Hanin veli) oli siellä omistajiensa kanssa. Pirjo ja Milo loistivat siellä tosi kovatasoisessa joukossa ja Milo sai Nord-sertin ja oli rodun paras (ROP). Onnittelut Milolle sekä Pirjolle ja Paulalle. Olen teistä todella ylpeä.

kira_rop_orimattila.jpgmilo_rop_nord_riihimaki.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Hanille syntyi kolme pentua

Maanantai 20.8.2018 klo 23:37 - Baku

Hani synnyttikin yllättäen jo iltapäivällä. Vaikka tiineysultrassa näkyi aiemmin viisi pentua niin pentuja syntyi lopulta vain kolme. Käytiin kylläkin illalla eläinlääkärissä tarkistuksessa kun luultiin että synnytys vain keskeytyi kolmen pennun jälkeen. Hanilta otettiin verikokeet ja tunnusteltiin mahaa. Eläinlääkäritkin luulivat aluksi, että vielä olisi pentuja masussa. Mutta ultra ja röntgen sitten paljastivat ettei lisää pentuja olekaan tulossa. Joskus voi käydä niin, että osa sikiöistä ns. sulaa pois jo ennen selkärangan muodostumista. Mutta onneksi Hani sekä kolme pentua voivat hyvin. Ja pennut ovat hyvän kokoisia. (Hanin oma syntymäpaino oli 165 g)
klo 15:35 tummanpunainen narttu 162 g
klo 15:53 aprikoosi narttu 145 g
klo 16:37 punainen uros 193 g
Nyt sitten onkin Jasminilla mietittävää, että kenelle pentuja riittää. Oli nimittäin niin monta hyvää perhettä jonossa.

Pennuista lisää kuvia Instagramissa @thebackmanpoodles.

Jasmin on nimennyt pentueen: chocolate trio:
darkchoco, whitechoco, milkchoco.

pennut_1vrk.jpgpennut_1vrk_toka.jpg

1 kommentti .

Hanin synnytys lähenee

Sunnuntai 19.8.2018 klo 21:27 - Baku

Hanin lämmöt laski pari tuntia sitten. Pennut syntyvät siis huomenna. Toivottavasti eivät vielä päivällä, sillä minulla on ensimmäinen opetuspäivä ja Jasmin jää yksin kotiin. Yleensä pennut syntyvät yöaikaan, mutta viimeksi Tara synnytti yllättäen keskellä päivää. Toivotaan siis, että pennut syntyvät vasta huomisiltana kun ollaan molemmat paikalla. Nyt siis vaan odotellaan, jännitetään ja toivotaan että tulee monta narttua. :)

1 kommentti .

Lockista Tanskan ja Suomen muotovalio

Lauantai 18.8.2018 klo 21:29 - Baku

Kennelimme kasvatti "Locki" (Litttlefun's Fantastic Four) oli tänään Tanskassa näyttelyssä omistajansa Linan kanssa (asuvat Ruotsissa). Locki sai kolmannen sertinsä siellä, joten Lockista tuli Tanskan muotovalio. Locki sai jo aiemmin kesällä Suomessa kaksi sertiä, joten Lockista tulee samalla myös Suomen muotovalio. Nanan (Littlefun's Gold Dream) ja Rockyn (Geppetto's Remy Martin) superpentueessa on siis jo kolme Suomen muotovalioa, koska Hani ja Milo valioituivat jo aiemmin tänä vuonna.

locki180818.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kiran ensimmäinen pentunäyttely

Sunnuntai 5.8.2018 klo 17:54 - Baku

Kira aloitti näyttelyuransa tänään Loviisan pentunäyttelyssä. Olin tosi yllättynyt kuinka hienosti Kira esiintyi. Tuloksena upeasti KP (=kunniapalkinto) ja ROP (=rodun paras). Handlerina oli tyttäreni Jasmin, joka kotiutui vasta tiistaina viiden kuukauden opiskelijavaihdosta Berliinistä. Kira ei ole siis voinut harjoitella Jasminin handlauksessa ollenkaan. Yhdessä Mätsärissä Baku-mami kävi Kiran kanssa harjoittelemassa reilu viikko sitten. Siellä pikkuneiti ei vielä osannut oikein esiintyä, mutta silti tuloksena oli sinisten neljäs sija. Kiralle ei tarvitse antaa ollenkaan herkkuja kehässä vaan riittää, että hän saa kehän jälkeen kiposta herkkuja. Saa nähdä sujuuko jatkossakin ilman herkkuja. :)

kira_loviisa.jpgkiranpokaali.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Milosta Eestin muotovalio

Perjantai 20.7.2018 klo 15:13 - Baku

Nanan ja Rockyn urospentu Milo ,eli Hanin veli, sai uuden tittelin. Milosta tuli myös Eestin muotovalio. Onnittelut Milolle sekä omistajille (Pirjo ja Paula). Milo on punainen keskikokoinen (siirretty kääpiöistä) villakoira, jolla on hienon näyttelyuran lisäksi myös hienot terveyslausunnot: 0/0 polvet, A/A lonkat, terveet peilatut silmät ja prcd-geenitestattu terve (T-vanhemmat). Mielenkiinnolla odotan milloin Milokin saa jälkeläisiä. :) Ruotsissa asuva Locki-sisko sai alkuvuodesta 5 pentua, nyt Hani-siskolla näkyi ultrassa 5 pentua ja Paris-siskolle on kuulemma suunnitteilla pentuja ensi vuonna. Toivotaan, että Nanan ja Rockyn superpentueen jälkeläisistä tulee yhtä hienoja kuin vanhemmat. :) 

Milo.jpg

1 kommentti .

Hani kävi tiineysultrassa

Torstai 19.7.2018 klo 16:12 - Baku

Tänään oli jännittävä päivä. Käytin nimittäin Hanin tiineysultrassa. Koska auto on korjaamolla (rikkoutuneen kytkimen vuoksi) niin helteisellä kelillä turvauduttiin näyttelykärryyn. Vaikka eläinlääkäri onkin Keravalla vain parin kilometrin päässä,  niin kuumalla asfaltilla +30 asteessa keskellä päivää ei voi koirien antaa kävellä. Pakkasin siis kärryyn viilennysalustan ja Kira-pennun Hanin kaveriksi ja laitoin vielä häkkituulettimen kattoverkon päälle. Koirilla oli tosi kiva matkustustapa siis. Itselläni oli hieman rankempaa työnnellä kärryjä, mutta muutamalla juomatauolla selvittiin hienosti. Tiineysultrassa näkyi selvästi 5 pentua. Onnistuu näköjään nää mun "kalenteriastutukset" (=aina 10. ja 12. juoksupäivä) yhä ilman mitään "tärppipäivätutkimuksia" eläinlääkärillä. :)

Pentukyselyjä on tullut niin paljon, etten ole kerennyt edes kaikkien viesteihin vastaamaan. Neljä perhettä on jo ennestään tuttuja, joten heitä en tarvitse edes haastatella. Muille narttukyselijöille siis tiedoksi, että valitettavasti tästä pentueesta ei muille narttuja riitä. Muutamia uroskyselijöitä Jasmin haastattelee kunhan kotiutuu kuun vaihteessa opiskelijavaihdosta Berliinistä. Koskaanhan ei ennakkoon nimittäin tiedä kumpaa sukupuolta pennut ovat. :)

1 kommentti .

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »